Пропускане към основното съдържание

Малко Deeplinks?

Тази вечер претворявам в действие съветите на потребител от webmasterbg форума за набавяне на deep линкове сочещи към новите публикации с цел по-бърза индексация.

Scoobydoo (това е никът на потребителя) предлага следната идея, която приложих и аз.

Регистрирах се в http://twitterfeed.com. След регистрацията можеш да добавяш фийдове към профила си - аз се възползвах и засега добавих фийда само на otgovori.info.

Чрез twitterfeed може автоматично да се поства в микроблог системи, които са StatusNet сайтове. Как става това?
Първо, естствено, се регистрирах в четирите български такива сайта:

http://bentio.com.
Използвах gmail за регистрацията и потвърдителния имейл влезе в спама, но добре че се сетих да проверя там. Хубавото за мен също е, че има директен линк за добавяне на бележки в профила, който може да се сложи към всяка статия в блога.

http://egg.bg/

http://www.telegraf.bg/index.php/

http://www.xesbg.com/

След тези регистрации се върнах пак в twitterfeed и свързах добавения фийд към тези сайтове, като направих следното:

Кликнах на Edit Feed, в Advanced Settings избрах фийда да се обновява на всеки 24 часа, защото не поствам нови статии по-често. След това преминах към стъпка две. Там пита за услугите, които искаш да използваш. Избрах StatusNet.
На мястото на Identi.ca написах линка към съответния български микроблог, оставих api, в другите две написах потребителското име и паролата за съответния микроблог. Добре е да се използва бутона Test StatusNet Authentication, за да сте сигуърно, че всичко е наред.
Изтрих написаното в Source и medium кутийките, тъй като добавя към линковете ненужен допълнителен текст.
И...готово.

По същия начин добавих и останалите микроблогове. Ето ти и малко deeplinks :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…